Matematik

Desperat brug for hjælp!

09. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man det her?? su indenfor de næste to timer

Opskriv en regneforskrift for den lineære funktion, hvis graf går gennem
(-2,3) og (5,-5), samt (4,5) og (-4,5).


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der må være tale om to forskellige opgaver.

Find hældningskoefficienten a = (y2 - y1) / (x2 - x1) og indsæt så et af punkterne til bestemmelse af b:

y1 = a·x1 + b

Alt dette er sikkert udførligt forklaret i din bog.


Svar #2
09. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Ja det er to forskellige delopgaver. altså (-2,) og (5,-5) er en opg, og (4,5) og (-4,5) er en anden

men nej det er det ikke ... kan jeg uden at løse det tegne det ind på cas og få svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det fremmer vel ikke din egen forståelse, at du overlader det til en maskine.

Benyt den fremgangsmåde, der er beskrevet i #1. Det er meget simple beregninger.


Svar #4
09. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Sandt .....

a = (y2 – y1) / (x2 – x1), altså (-5 – 3) / (5 – -2) = -1,143

er det rigtigt??

"og indsæt så et af punkterne til bestemmelse af b: y1 = a·x1 + b" kan du vise mig hvad det er for et punkt? jeg er stået lidt af her


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt for a. Benyt den eksakte værdi a = -8/7 . Du har koordinatsæt for to punkter oplyst. Benyt et af dem til beregning af b. Det er ligegyldigt, om du benytter det ene eller det andet punkt. Begge de opgivne punkter ligger jo på linien.


Svar #6
09. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Okay så a skal altså ikke stå som decimalttal? :)

Så fx kunne jeg sige

-8/7*?+7= og så ville jeg få ´forskriften?

og der hvor jeg har sat spørgsmålstegn, hvad skal der stå?


Svar #7
09. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Vil du ikke prøve at lave den for mig med udregninger osv.? for så kan jeg nemlig lave den næste selv :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Indsæt punktet (-2,3) i udtrykket

y1 = a·x1 + b , dvs

b = y1 - a·x1 = 3 - (-8/7)·(-2) = 3 - 16/7 = 5/7


Svar #9
09. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Og så for vi en regneforskrift som heddeeeeeer?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du må da selv være i stand til at indsætte de fundne værdier for a og b i forskriften y = ax + b .


Svar #11
09. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Nej for jeg kan virkelig ikke se hvad det er du har lavet der og hvad jeg skal bygge videere på!


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

I #5 fandt vi, at a = -8/7 , og i #8 fandt vi, at b = 5/7 . Det må du da være  istand til at indsætte i udtrykket

y = ax + b

til

y = f(x) = -(8/7)·x + (5/7)


Svar #13
09. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Men det skal ikke stå i decimaler eller hvad


Svar #14
09. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

altså sådan at fx -8/7 er udregnet?? osv


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej, man angiver de eksakte værdier.


Svar #16
10. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Okay men så tænker jeg også lidt... SKAL der stå y = f(x) eller kan man godt fjerne "y"?


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det er et spørgsmål om smag og behag. Selve forskriften er f(x) = ax + b .


Svar #18
10. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

okay nu spørger jeg  på min måde okey?

 

hvis vi har punkterne (-2,3 og (5,-5) og jeg så får

a=(-5-3)/(5--2) = -1,43

og b ved at fx

3 = -1*1+b

3+1

b=4

 

f(x)=-1x+4

 

er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Nej, det er ikke rigtigt. Du har ikke benyttet opgavens oplysninger, og heller ikke den netop beregnede værdi af a.

Når a er beregnet til -8/7 , er a ikke lig med -1 .


Svar #20
11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Ups.. der failede jeg

3 - (-1,43)*(-2) = 3 - 16/7 = 5/7 hvis du lige vil uddybe dette, ville jeg komme et skridt videre

jeg får 3 - (-1,43)*(-2) =0,14 men du får 3

vil du lige prøve at forklare hvert eneste udregning du har lavet her?? :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.