Kemi

Hjælp til opgave. pH udregning

10. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

Jeg sidder med en opgave hvor der i en opløsning med diverse ioner gælder at 1mL=20 dråber .. Der tilsættes 1 dråbe 0,1 M HCL Så skal jeg udregne pH. 

Har lavet 1 dråbe om til 0,00005L ... Skal jeg så tage -log(0,00005L) for at finde pH? Hvis ja så kan jeg ikke rigtigt forstå hvordan (HCL) = (H30?) ))


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af mathon

  
                    ...du skriver intet om opløsningens volumen


Svar #2
10. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

Nå ja. Det er 1 dl.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2012 af mathon

 

     tilsat H3O+

                           n (0,05 mL)·(0,1 mmol/mL) = 0,005 mmol

                           [H3O+]opløsning = (0,005 mmol) / (100 mL) = 5·10-5 mmol/mL = 5·10-5 mol/L = 5·10-5 M

                           pH = -log(5·10-5) = 4,3


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2012 af nicolaskm (Slettet)

Du har: 0,00005 L 0,1M HCl

n(HCl) = 0,00005 L * 0,1 M = 0,000005 mol

1 dL = 100 mL = 0,1 L

c(H+) = 0,000005 mol / ( 0,5 L + 0,00005 L) = 9.999 * 10-6 mol/L

pH = -log (9.999 * 10-6) = 5


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2012 af nicolaskm (Slettet)

sorry min fejl, lyt til mathon

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2012 af nicolaskm (Slettet)

Skrivefejl*

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave. pH udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.