Fysik

kan man bestemme resistansen sådan?

10. september 2012 af cecilielow (Slettet) - Niveau: B-niveau

ved at lave en graf i et koordinatsystem som viser effekten P som funktion af strømmen I gen-

nem resistoren.

kan jeg ved at bestemme hældningskoeficieten få resistansen ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af Lurch (Slettet)

Ikke som en ret linie.

Effekten er givet ved

P = U*I

mens Ohms lov siger at

U = R*I

Sammenholder du de to ting får du

P = R*I^2

Dvs et andengradspolynomie i strømstyrken I, og ikke en ret linie. Men hvis du viser effekten som funktion af I^2, har du resistansen R som hældningskoefficient.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2012 af peter lind

Ja det kan du P = U*I = R*I2. Kurven bliver ikke en ret linje, så hældningskoefficienten eksisterer ikke. Hvis du i stedet for I har I2 ud af x-aksen kan du bruge hældningskoefficienten.


Skriv et svar til: kan man bestemme resistansen sådan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.