Matematik

Ligning

11. september 2012 af abc14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan x isoleres?

 

1) 2/3(8-1/x) = 2

 

2) (x/x+1)+1 = (1/x-1)-1

 

3) 1/x2+1+x = 1/x2-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af SuneChr

Fællesnævner

Gange over kors

# 0 Uklar formulering. Sæt parenteser så misforståelser udelukkes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2012 af hesch (Slettet)

1)  2/3(8-1/x) = 2

Gang 1) med 3/2:

(8-1/x) = 3  ⇒

-1/x = -5  ⇒

x = 1/5

Er du med ?  Så klares 2) og 3) bagefter.

#1 :  Undskyld jeg forcerer.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.