Matematik

Hjælp til Matematik

12. september 2012 af NH10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med følgende:

 

Omskriv følgende omvendte kvadratsætninger:
 

1. i^2+j^2+2ij
 

2. 4x^2+4y^2+8xy

 

Tak på forhånd
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af mathon

kender du ikke
                                   a2 + 2·a·b + b2 = (a+b)2       ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af Aristote (Slettet)

Ligningen for en kvadratsætninger er: (a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

Hvordan tror du så du skal omvende overstående opg. 1 og 2 til en kvadratsætning? :)


Svar #3
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

Jeg fatter ikke en meter af det.

Please giv mig bare svaret hvis I har det :D

 

TAK


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af lfdahl (Slettet)

 

i2 + j2 + 2ij = (i+j)2  "første led i anden + andet led i anden + det dobbelte produkt"

 

4x2 + 4y2 + 8xy:

første led må være 2x

andet led må være 2y

- altså: (2x+2y)2 - eller: 22(x+y)2 = 4 (x+y)2

Alternativt: 4x2 + 4y2 + 8xy = 4(x2 + y2 + 2xy). Denne form er ligesom i pkt. 1:   4 (x+y)2

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2012 af jnl123

 prøv og sæt i=a og j=b og brug #1 eller #2


Svar #6
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

Nu begynder det at give lidt mere mening.

Men hvordan skriver man det op, det forstår jeg stadig ikke??


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.