Matematik

Matematik hjælp

12. september 2012 af NH10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan udregne følgende opgaver for mig, med udregninger, ville jeg sætte meget meget stor pris på!

 

2. En linje skærer x-aksen i (5,0) og y-aksen i (0,6).

a. Bestem linjens ligning

b. Beregn arealet af den trekant, som linjen og koordinatakserne afgrænser.

 

Tusind tak på forhånd!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af mathon

a)

                                         y = x·a + b

hvoraf

                                         0 = 5·a + b

                                         6 = 0·a + b

 


Svar #2
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

På vores facit står der at den skulle blive y = -1,2x + 6. ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af mathon

b)

          trekanten er retvinklet
          med kateter lig med 1.koordinaterne til akseskæringspunkterne

                      A = (1/2)·x1·x2


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af mathon

@#2
                              ...hvad er problemet i det?


Svar #5
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

Jeg forstår det ikke.

 

Kan du ikke prøve og give mig alle udregninger med resultatet på det hele, så kan det være jeg bedre forstår det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2012 af mathon

                            I:             0 = 5·a + b

                            II:           6 = 0·a + b  ⇔ b = 6        som indsat i  I
giver
                                          0 = 5·a + 6

                                          a = -(6/5) = -(12/10) = -1,2
dvs

                                          y = -1,2x + 6


Svar #7
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

Forstår det nu! Tusind tak!


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.