Matematik

matematik

13. september 2012 af albaah (Slettet)

nogen der kan regne videre? er gået i stå

200=20+880*0,95t ⇔ 180 *(0,95t)⇔((180)/(880))=0,95^(t)⇔((log(180))/(log(880)))=


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af Sendai (Slettet)

Start med at tage ln på begge sider. Herefter har du en simpel 1 gradsligning, hvor du isolerer t. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det starter sikkert med en eksponentialfunktion

200 = 20 + 880·0,95t .

Isoler eksponentialfunktionen

0,95t = (200-20)/880

og tag så log() på hver side.

Undlad at benytte ⇔ , hvor der måske menes = .


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.