Matematik

ligning med sin(x)

11. september 2005 af stumpL (Slettet)
er ved at lave funktionsundersøgelse over
f(x)=4sin(x)+3x

skal finde fortegn for f, da jeg os skal tegne den...
4sin(x)+3x=0
hvad gør jeg så??

jeg ved at for at finde x skal jeg sige 2pi+sin^-1(???)=x1
pi-sin^-1(???)=x2

hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2005 af Anna18 (Slettet)

for at finde fortegn for f skal du løse ligningen

f'(x)=0

Svar #2
11. september 2005 af stumpL (Slettet)

ja, men jeg skal tegne grafen for f, så er det vel f(x) jeg skal løse.. det er 4sin(x)+3x hvordan løser du den?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2005 af Brian (Slettet)

Den ligning du tænker dig at løse indeholder både trigonometriske led ( 4*sin(x) ) og "almindelige" (algebraiske) led ( 3*x ).

I almindelighed kan sådanne ligninger ikke løses ved almindelige skolemetoder. Det betyder, at det ikke vil være muligt at foretage en "skridt for skridt" løsning i det her tilfælde.

I dette tilfælde kan man dog hurtigt gætte en løsning: sin(0) er jo 0 og 3 gange 0 er også nul, altså er f(0) = 0, så x=0 er en løsning.

M.h.t. at tegne grafen, så er her et tip. Du ved hvordan sin(x) ser ud: en bølge omkring x-aksen, som svinger mellem y=-1 og y=1. 4*sin(x) svinger også omkring x-aksen, men med 4-dobbelt amplitude, d.v.s. mellem -4 og 4. Du ved også hvordan 3*x ser ud: en ret linie med hældning 3 (skråt op til højre, rimelig stejl).

Din funktion er 4*sin(x) lagt til 3*x. Derfor er din graf en kurve, der svinger som 4*sin(x), men som svinger omkring linien y=3*x.

Svar #4
11. september 2005 af stumpL (Slettet)

okay... har fået det til at give det rigtige nu... nu skal jeg finde vm(f)... hvordan er det lige man gør det??

Skriv et svar til: ligning med sin(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.