Matematik

Matematik hjælp

15. september 2012 af esplat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey alle derude :) er der nogle der kan hjælpe mig med denne opg?

En symmetrisk terning kastes 5 gange, og følgende hændelser betragtes:A: Man får ingen 6’ere, B: Man får hverken 1’ere eller 6’ere, C: Man får et ulige øjental præcis 3 gange. Angiv for hver af hændelserne parametrene n og p, forklar hvad succes og fiasko kan betyde, og bestem sandsynlighederne for hændelserne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af jnl123

n=5 (der kastes 5 gange) i både A, B og C

 

A: Hvis succes defineres som at man får en af følgende slag: {1, 2, 3, 4, 5} så er:

p= 5/6 ≈ 83%  (sandsynlighed for success i hvert slag)

x=6 (der skal være 6 succeser)

 

og så med binomial-fordeling:

P(X = x) = b(x; n, p) = ?

http://da.wikipedia.org/wiki/Binomialfordelingen#Eksempel

 

prøv selv med B og C


Svar #2
15. september 2012 af esplat (Slettet)

er A rigtig 

P(X=6)=b(6;5,0.8333)=5*(8333)^2*(1-.8333)= 0.5787731398

Der er 57,8% sandsynlighed for succes.


Svar #3
15. september 2012 af esplat (Slettet)

og B:

p=(4*(1/6))= 0.6666666667

66,67% sandsynlighed for success i hvert slag

                             x = 6
P(X=6)=b(6;5,0.6667)=5*(0,6667)^2*(1-.6667) =   0.7407407352

Der er 74,07% sandsynlighed for succes.

 

Og i A glemte jeg 0,8333


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2012 af jnl123

hov, x=5    (ikke x=6)

 

binomial-koefficienten er:     (n  x) = (5  5)  =  1

og

P(X=5) = b(5; 5, 5/6) = 1*(5/6)^5*(1-5/6)^0 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2012 af jnl123

#3

i B er din p rigtig! p=4/6 = 66,67%

husk x=5 igen :) i B

 

i C er x=3


Svar #6
15. september 2012 af esplat (Slettet)

Nåå jeg tror jeg forstod den nu, jeg får

A = 40,18%

B = 19,75 %

C = 12,5%


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2012 af jnl123

Jeg får det samme i A

 

B:

n=5

x=5

p=4/6

P(X=5) = 1*(4/6)^5*(1-4/6)^0 = 

 

C:

n=5

x=3

p=1/2

P(X=3) = 10*(1/2)^5*(1-1/2)^(5-3) =

(hvor 10 er binomialkoefficienten (5  3), dvs. 3 successer ud af 5 slag)


Svar #8
15. september 2012 af esplat (Slettet)

Hov jeg mente
B = 13,17

C = 3,12


Svar #9
15. september 2012 af esplat (Slettet)

* C = 7,81


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2012 af jnl123

B får jeg det samme

C får jeg til 7,8%

 

:)


Svar #11
15. september 2012 af esplat (Slettet)

Mange tusind tak!! :D


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.