Matematik
Integral opgaver
Hej jeg har vedhæftet 3 integralopgaver, som er lidt sværre :P
Håber i kan hjælpe :D
Mvh
Svar #1
15. september 2012 af SuneChr
Opgave 1) Problemstilling? .....................................
Jeg er nået frem til ....................... hvor jeg så er lidt usikker på .................................. Er jeg på rette spor?......................
Opgave 2) Problemstilling? ......................................
Jeg er nået frem til ....................... hvor jeg så er lidt usikker på .................................. Er jeg på rette spor?......................
Opgave 3) Problemstilling? .....................................
Jeg er nået frem til ....................... hvor jeg så er lidt usikker på .................................. Er jeg på rette spor?......................
Svar #3
15. september 2012 af ers (Slettet)
Forresten SECC, det er ikke afleveringsopgaver, men øvelsesopgaver til eksamen :)
Svar #4
15. september 2012 af ers (Slettet)
opgave 2
ud fra de to funktioner plotter jeg grafen og får grænserne a og b til at være 0 og 3.
Herefter sætter jeg funktionerne ind i integralet med grænserne og får:
0∫3(g(x)-f(x))dx = 4,8
Ser det rigtigt ud?
Svar #5
16. september 2012 af SuneChr
# 4
g er kun defineret for x ≥ 3 og kan derfor ikke integreres i intervallet [ 0 ; 3 [
Arealet af punktmængden er da
0∫6 f(x)dx - 3∫6 g(x) dx
Svar #10
16. september 2012 af ers (Slettet)
Opgave 3:
Jeg har lavet en kurve for funktionen f(x). men er usikker hvilken af de to "arealer" jeg skal bestemme (eller om jeg skal bestemme dem begge).
Jeg gør følgende:
0∫4f(x)dx = 2,56
ser det rigtigt ud?
Svar #11
16. september 2012 af SuneChr
Integrationsgrænserne er rigtige, da der i opgaven står, at punktmængden er dén i 1. kvadrant.
Hvad er stamfunktionen til f ?
Svar #12
16. september 2012 af ers (Slettet)
min lommeregner sig, at det er: (0.4000000000e-1*(x-4.))*(x+4.)*sqrt(16.-1.*x^2)
Men tror det er 0,06x2*(2/3)*(16-x2)3/2
Svar #13
16. september 2012 af SuneChr
Vedhæftet
a = 4
Sæt 0,12 udenfor integraltegnet.
Svar #14
16. september 2012 af ers (Slettet)
Hvordan i al verden får du det til det?
skal du ikke bruge regnereglerne for stamfunktionerne?
Svar #18
16. september 2012 af ers (Slettet)
Hvordan laver man så den næste opgavespg. i opgave 3?
Tror man skal bruge formlen for rumfanget af en omdrejningslegeme:
V = Pi*(int(f(x)^2, x = 0 .. 4))
