Matematik

Opstillille en ligning

16. september 2012 af Blåbærhaven (Slettet)

Hej, jeg har problemer med at opstille en ligning.

 

Opgaven lyder således : På et gymnasium er der 129 flere piger end drenge. Hvor mange er der af hvert køn, når der i alt er 623 elever på gymnasiet?

Opstil en ligning ud fra oplysningerne og besvar spørgsmålet ved at løse ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af Alberte32 (Slettet)

x:2 = 623

x+129 = y

Se om du kan finde ud af det! :) To ligninger med to ubekendte

x=antallet af elever

y=piger


Svar #2
16. september 2012 af Blåbærhaven (Slettet)

Tusinde tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Den første ligning har ikke noget med opgavens oplysninger at gøre.

Med

x = antallet af drenge

y = antallet af piger

har man

x + y = 623

y - x = 129

Læg de to ligninger sammen til bestemmelse af y.

Træk de to ligninger fra hinanden til bestemmelse af x.


Skriv et svar til: Opstillille en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.