Matematik

Ligning

16. september 2012 af sumaira1 (Slettet)

hej er da nogle da kan hjælpe mig med denne opgave.  

Opgave 2 

For hvilke tal k ? 0 har ligningen kx2 + kx +1 = 0 netop én løsning. 

 

På forhånd Tak ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2012 af mathon

For hvilke tal k 0   har ligningen kx2 + kx +1 = 0 netop én løsning

                        a = k
                        b = k
                        c = 1

                        d = b2 - 4·a·c = k2 - 4·k·1 = k(k-4) = 0

                                                    dvs
                                                                k = 0   v   k = 4


Svar #2
16. september 2012 af sumaira1 (Slettet)

mange tak for hjælpen men må jeg spørge om noget  hvad står endelig  v for ? ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2012 af jnl123

det betyder 'eller'


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.