Matematik

Hjææælp! Eftervis formel

17. september 2012 af idalarsen95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg skal manuelt eftervise at dette er korrekt: (a+b)^4 = a^4 + 4a^3 b + 6a^2 b^2 + 4 ab^3 + b^4 

Nogen, der kan hjælpe mig med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Udregn først (a+b)2 ved hjælp af den kendte kvadratsætning.

Udregn så

(a+b)4 = [ (a+b)2 ]2

for eksempel ved at udregne produktet af de to treleddede størrelser med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af peter lind

Hvis du kender binomialformlen kan du bruge den ellers er der ikke andet at gøre end at gange parenteserne ud. I så fald er det nok nemmest at omskrive til (a+b)2*(a+b)2 og bruge reglen om kvadratet på en 2 leddet størrelse på hver af dem


Svar #3
17. september 2012 af idalarsen95 (Slettet)

Jeg har fået at vide, at jeg skal gange den helt ud.. Kan bare slet ikke holde styr på de mange bogstaver, jeg skal arbejde med.. har forsøgt mig, og får de længste stykker... 

 

Er kommet frem til flg indtil videre: 

> (a+b)^4 = a^4+4*a^3*b+6*a^2*b^2+4*ab^3+b^4;

--> (a^(2)+ab+ab+b^(2))*(a+b)*(a+b):"

--> (a^3+a^2*b+a^2*b+ab^2+a^2*b+ab^2+ab^2+b^3)*(a+b)

--> a^4+a^3*b+a^3*b+a^2*b^2+a^3*b+a^2*b^2+a^2*b^2+ab^3+a^3*b+a^2*b^2+a^2*b^2+ab^3+a^2*b^2+ab^3+ab^3+b^4

 

Og hvordan forkorter jeg den sidste mere ned?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2012 af peter lind

gå det systematisk igennem evt. med sammenligningen af hvad det skal blive. Se efter hvor mange der af a4, hvor mange a3*b o.s.v.


Svar #5
17. september 2012 af idalarsen95 (Slettet)

Tusind tak! har fundet ud af det nu :)


Svar #6
17. september 2012 af idalarsen95 (Slettet)

Hvad hvis jeg blot skal skrive udtrykket for fx (a+b)5 er det så bare (a+b)*(a+b)*(a+b)*(a+b)*(a+b)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2012 af peter lind

Ja. Hvis du skal have det skrevet ud på samme måde som før er det nemmeste at gange det foregående resultat med a+b


Skriv et svar til: Hjææælp! Eftervis formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.