Matematik

Ligning!

17. september 2012 af JohnWatson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at lave nogle matematik opgaver, og jeg er stødt ind i nogle problemer. Opgaverne skal afleveres på fredag, og jeg har ikke mulighed for at spørge min lærer først. Er der nogle der evt. kan forklare, hvordan den løses?

(9-x)/4=  8x/3+11


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af peter lind

Gang ligningen med 12


Svar #2
17. september 2012 af JohnWatson (Slettet)

Det har vi netop prøvet, men det giver bare ikke rigtig det rigtige svar... :o


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af peter lind

Hvad fik du ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2012 af mathon

   

                                  (9-x)/4 = ( (8x/3)  +  11)                             multiplicer med 12 på begge sider

                                  12·(9-x)/4 = 12·( (8x/3)  +  11)

                                  3·(9-x) = (32x  +  132)

                                  (27-3x) = (32x  +  132)

                                  27-3x = 32x  +  132

                                  -105 = 35x

                                   x = -105/35

                                   = -3

 


Svar #5
17. september 2012 af JohnWatson (Slettet)

Ahaaa! Nu tror jeg godt jeg kan se hvor jeg har lavet fejl :)
Jeg fik udregnet den på en eller anden super mærkelig måde så jeg fik 3,2.. Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg fik den til det..


Skriv et svar til: Ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.