Matematik

ubekendt ligning

17. september 2012 af uytuty (Slettet)

5x-2=2y-4

2x+3=y+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af SuneChr

Isolér én af de ubekendte i en af ligningerne og indsæt i den anden.

Indsæt f.eks.  y = 2x + 2  i den første ligning  hvor der står y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af mathon

     I:      5x - 2y = -2
     II:     2x - y =-2                                          II multipliceres med -2 og kaldes III


     I:      5x - 2y = -2
     II:     -4x + 2y = 4                                      I og III adderes

            x = 2                                                 som indsat i   II:     2x - y =-2  
giver
        
    2·2 - y =-2

             y = 6
 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

(Husk at kalde Lign III for "III" i oversigten til venstre).


Skriv et svar til: ubekendt ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.