Matematik

Matematik annuitets hjælp

17. september 2012 af Niclasmathias (Slettet) - Niveau: B-niveau

Per Nielsen har i flere °ar ønsket at starte sin egen virksom-
hed. Hans id´e er at korttidsudleje forskellige former for elektronisk udstyr. I
forbindelse med etableringen af virksomheden optager Per Nielsen et iværk-
sætterl°an p°a 300.000 kr. til en rente p°a 7% p.a. L°anet skal betales tilbage
over 10 °ar med en °arlig ydelse p°a 43.000 kr. Den sidste ydelse bliver dog
mindre end de 9 første.
 


1. Hvor meget skylder Per Nielsen p°a l°anet umiddelbart efter, at de første 9 ydelser er betalt?
2. Hvor stor bliver den 10. ydelse?

 

Har brug for hjælp, ved ikke hvad for en formel jeg skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af peter lind

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html#gaeld for en formel til beregning af gælden erfter n terminer


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af mathon

                      a1 = y - G·r

                      a1 = 43.000 - 300.000·0,07 = 22.000

      restgæld
                         G - a1·(1+r)p - 1) / r

1. Hvor meget skylder Per Nielsen p°a l°anet umiddelbart efter, at de første 9 ydelser er betalt?

                      300.000 - 22.000·(1,079 - 1)/0,07 = 36.484,25


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af mathon

2. Hvor stor bliver den 10. ydelse?

                         36.484,25·1,07 = 39.038,14


Skriv et svar til: Matematik annuitets hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.