Fysik

2 spørgsmål

18. september 2012 af Zuz17 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan regner jeg  det her ud?

opgave 1

en lossekran taber en kasse fra 5,5 meters højde .Med hvor stor hastighed vil kassen ramme jorden.

Det er sådan opgaven lyder i mit hæfte, men burde man ikke også vide hvad kassens vægt er for at regne det  ud?

2 opgave 

En bold kastes lodret op med en begyndelseshastighed på 14 m/s. hvor højt kommer bolden op?

 

hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af peter lind

Massen går ud ved udregningerne, så du behøver  ikke at kende den. I begge opgaver brug energibevarelse. I den første opgave starter du med at have udelukkende potentiel energi og ender med kun at have kinetisk energi. I den anden opgave er det lige omvendt.


Svar #2
18. september 2012 af Zuz17 (Slettet)

jeg heelt blank.Skal jeg så starte med at bruge formel fra kinetisk energi altså 1/2*m*v2

til den første opgave også bruge den potentielle formel m*g*h i den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2012 af peter lind

Du skal bruge begge formler i begge opgaver. Forskellen ligger udelukkende i at i den første startes med kinetisk energi 0 og slutter med potentiel energi 0. I den anden er det blot omvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af mathon

opgave 1

     Emek er konstant

                                       Emek = (1/2)·m·v12 + m·g·h1 = (1/2)·m·v22 + m·g·h2

                                      (1/2)·v12 + g·h1 = (1/2)·v22 + g·h2
hvoraf
                                      (1/2)·02 + (9,81 m/s2)·(5,5 m) = (1/2)·v22 + g·0

                                      2·(9,81 m/s2)·(5,5 m) = v22

                                      107,91 (m/s)2 = v22

                                                   v2 = √(107,91 (m/s)2) = 10,388 m/s = 37,4 km/h

        
                           

   


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af mathon

opgave 2

     Emek er konstant

                                       Emek = (1/2)·m·v12 + m·g·h1 = (1/2)·m·v22 + m·g·h2

                                       (1/2)·v12 + g·h1 = (1/2)·v22 + g·h2

hvoraf
                                       (1/2)·(14 m/s)2 + g·0 = (1/2)·02 + (9,81 m/s2)·h2

                                       98 m2/s2 = (9,81 m/s2)·h2

                                       h2 = (98 m2/s2) / (9,81 m/s2) = 9,99 m

                                     


Skriv et svar til: 2 spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.