Matematik

Bestemt Integrale

11. september 2005 af MadsBuus (Slettet)
Beregn den eksakte værdi af integralerne

Intgralet til x * cos[x^2] dx i intervallet 0 - > 1/2Pi

Integralet til x^2*cos[x] dx i samme interval.

Hvis der er noget der er uklart så skriv..

Jeg har forsøgt længe men kan ikke knække disse 2.. håber der er en der vil forbarme sig over mig..

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2005 af IBM (Slettet)

Substitution integration til den første, og sikkert partiel integration til den anden (men det har jeg ikke lært, så spørg ikke)

Svar #2
11. september 2005 af MadsBuus (Slettet)

Andre der vil hjælpe?

Det der hjalp mig ikke stort..

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:
Vælg en passende substitution til først at bestemme integralet

S[x*cos(x^2)]dx

og indsæt dernæst grænserne. Det nederste integral kan håndteres ved partiel integration;

S[f(x)*g(x)]dx = F(x)*g(x) - S[F(x)*g'(x)]dx

for passende valg af f og g.

Bemærk: det hedder et 'integral' (ikke 'integrale').

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2005 af Duffy

0
S[x*cos(x^2)]dx = 1/2*sin(1/4*Pi^2)
Pi/2




0
S[x^2*cos(x)]dx = 1/4*Pi^2-2
Pi/2


Lav nu selv mellemregningerne jvf #3.



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#4:
Enig, hvis du ombytter grænserne i integralerne.

//Epsilon

Skriv et svar til: Bestemt Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.