Matematik

Hjæælp til matematik

18. september 2012 af skugger (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg er ikke så god til matematik og vores lære er virkelig dårlig til at forklare så måske der er nogle som kan hjælpe mig og måske forklare mig hvordan man regner det her ud??

jeg skal lave en opgave til på fredag og kan ikke rigitg forstå den..

"En ret linje går gennem punkterne (5,7) og (9,19).

- Bestem først liniens hældningskoefficient a.

-Bestem dernæst liniens ligning.

 

Håber nogle kan hjælpe mig:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af Cecillie95 (Slettet)

a = (y2-y1)/(x2-x1)

5=X1 7=Y1

9= x2 19=y2


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

(x1,y1) = (5,7)

(x2,y2) = (9,19)

hældning a = stigning i y / stigning i x =  (19-7) / (9-5)   =  ..........?

skæring med y-akse: y1 - x1*a =  .............?

Du kan evt. tegne grafen hvis det er nemmere for dig.


Skriv et svar til: Hjæælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.