Matematik

Matematik

18. september 2012 af Niclasmathias (Slettet) - Niveau: B-niveau

For en vare A er sammenhængen mellem efterspørgsel og stykpris
bestemt ved funktionen
d(x) =1/3x^2 − 9x + 70       0 er mindre eller = x og mindre eller = 12    "Undskyld der ikke er tegn men jeg kunne ikke får det til at fungerer.
 

hvor x angiver efterspurgt mængde, og d(x) angiver den tilsvarende stykpris.
Sammenhængen mellem udbud og stykpris for samme vare A er bestemt
ved funktionen
s(x) = 1/3x^2 + x + 10       0 er mindre eller = x og er mindre eller = 12
hvor x angiver udbudt mængde og s(x) angiver den tilsvarende stykpris.

 

Ligevægtsprisen er defineret ved den stykpris, hvor udbud og efterspørgsel er
lige store. Bestem ligevægtsprisen for vare A.

 

 

Jeg kunne ikke få billedet ind af den, men hvis man ikke kan lave den uden, så skriv lige så kan jeg lige vedhæfte den.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

d(x) = s(x) , 0 ≤ x ≤ 12 , dvs

(1/3)x2 -9x +70 = (1/3)x2 + x + 10 , 0 ≤ x ≤ 12

hvilket er en simpel lineær ligning i x.

Benyt redigeringsfaciliteterne samt tegnene i Ω-knappen til at tilføje specielle tegn.


Svar #2
18. september 2012 af Niclasmathias (Slettet)

Er det sidste så løsningen, eller skal man regne det ud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal løse ligningen. Man skal bestemme den eller de værdier af x, der tilfredsstiller ligningen i det pågældende interval.


Svar #4
18. september 2012 af Niclasmathias (Slettet)

hvad skal slut resultatet give? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#

Løs nu ligningen. Det er en meget simpel ligning. Leddene med x2 går jo ud, så der bliver

-9x + 70 = x + 10


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.