Matematik

Udregnig

18. september 2012 af Joansc (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I et fodboldnet er maskerner 12 x 12 cm

Når en bold presses mod en netmaske ændrer masken form til en cirkel med samme omkreds som kvadratet

Vis ved beregning at fodbolden med en diameter på 22 ikke kan passere netmaskerne ?

Her er jeg så stået lidt af 

 

siger man ikke 12 x 12 = 144 cm 

men hvordan forklare man at en bold ikke kan presses igennem - hvad og hvordan finder man diameteren på kvadratet ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af SuneChr

Omkreds af kvadratet = 4·12 = π·d   Se nu, om   d<22 , d = 22 , d > 22 .


Skriv et svar til: Udregnig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.