Matematik

opgave.

18. september 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg følgende opgaver?

1) 5-x = 125

2) (1/6)-x = 36

Vi skal bruge logartimer


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af nielsenHTX

1)

5-x = 125   ⇔ tager ln på begge sider

-xln(5)=ln(125) ⇔

-x=ln(125)/ln(5) ⇔

x=-ln(125)/ln(5)=-3              (skal det sidste udregnes i hånden skal du vide at 125=53)

2)

det er samme fremgangsmåde så prøv selv nu

 


Svar #2
18. september 2012 af Sinimini (Slettet)

kan det godt passe at 2´eren giver 2?

Jeg har regnet dem ud på lommeregnere, men er det muligt at gøre det i hovedet?

Altså når man skal beregne: ln(125)/ln(5)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2012 af nielsenHTX

#2 du skal som sagt så vide at 125=53  men hvis du ved det, så er ligningen

5-x=53   ⇒x=-3

man ellers har man at ln(125)=ln(53)=3ln(5)


Svar #4
18. september 2012 af Sinimini (Slettet)

okay, tak;)


Skriv et svar til: opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.