Matematik

Tangent ligning hjælp??

18. september 2012 af bamsea (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) = √x i punktet (4,f(4)).

 

nogle der ved hvordan man gør?? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er næsten samme fremgangsmåde, som i den anden opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1238380&goto=1238382#1238382

Benyt tangentens ligning som den er givet i den anden tråd. Eller

      y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af Snick (Slettet)

Opgave:  Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) = √x i punktet (4,f(4)).

Fremgangsmetode:

Tangentens ligning er som følger

                                                                                     y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

1: Find f(4)

                                                                                               f(4) = √4

2: Differentier f(x) = √x for at finde f ' (x), og beregn derefter f ' (4)

                                                                                       f ' (x) = 1 / (2·√x)

                                                                                                   ⇓ 

                                                                                      f ' (4) = 1 / (2·√4) 

3: Indsæt de fundne værdier, samt punktet (4, f(4)) i tangentens ligning og beregn

                                                                                     y = f '(4) · (x - 4) + f(4)

4: Skriv konklusion på spørgsmålet


Skriv et svar til: Tangent ligning hjælp??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.