Fysik

Opgave

19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

Vi antager at en familie på 4 personer i dag bruger 200 L varmt vand med t = 40 grader celsius pr. dag

1) Vandet er 10 grader celsius når det løber ind i huset. Hvor meget energi skal der bruges til opvarmningen? 

 

2) Antag opvarmningen sker med forbrænding af træ. Hvor mange kg træ skal der bruges pr. dag? 

 

Tørt træ har i gennemsnit massefylden ca. 700 kg/m^3. 

3) Antag familien kun bruger træ som energikilde. Hvor mange kubikmeter træ skal der bruges på 1 år til vandopvarmning? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af mathon

1)

                  E = m·c·ΔT = (200 kg) · (4,186 kJ/(kg·K)) · ((40-10) K) = 25116 kJ


Svar #2
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

tak


Svar #3
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

kan du hjælpe mig med formlerne i de to sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af mathon

 

                               ...hvilke tanker har du selv gjort dig?


Svar #5
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

ingen ide


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2012 af mathon

 

     tørt træ har en brændværdi på
                                                      ca. 15 MJ/kg


Svar #7
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

dividere det med det tal fra opgave 1?? formel??


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2012 af mathon

 

                     vis det


Svar #9
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

25116 kJ divideret med 15 MJ/kg ?? formel?? enhed??


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2012 af mathon

2)
             m(tørt træ) = Edaglig / (15 MJ/kg) = (25,116 MJ) / (15 MJ/kg) = 1,6744 kg/dag

uden energispild til omgivelserne


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2012 af mathon

3)

    opvarmning af vand:

            årligt træforbrug i kg:    (1,6744 kg/dag) · (365 dag(e)/år) = 611,16 kg/år

            årligt træforbrug i m3:   (611,16 kg/år) / (700 kg/m3) = 0,873 m3/år

 


Svar #12
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.