Fysik

Opgave...

19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

Hvor meget træ skal der bruges for at opvarme 5 L suppe, der er frosset ned, fra 0 grader celsius til 100 grader celsius???

Suppens massefylde er 1,00 kg/L. 

Suppens varmefylde er 4,182 J/(kg*grad) 

Suppens smeltevarme er 334 kJ/kg


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af mathon

 

                           ...du opgiver ikke frosttemperaturen


Svar #2
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

denne temperatur er ikke oplyst. Så ved ikke hvad jeg skal gøre i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af mathon

suppens masse
                           m = V·ρ = (5 L) · (1,00 kg/L) = 5,00 kg

 

                         smeltning                                           opvarmning

                 (5,00 kg)·(334 kJ/kg)       +           (5,00 kg)·(4,182 kJ/(kg·C))·(100 C) 
    


Svar #4
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

øøøhhh ja tak


Svar #5
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

Jeg er ikke helt med på det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2012 af mathon

 

                  ...du gør klogt i at studere lidt i din fysikbog, da du er blank!


Svar #7
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

ok


Svar #8
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

!!!


Skriv et svar til: Opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.