Matematik

Teknisk matematik opgave 240

19. september 2012 af Rex94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bro er udformet som vist på figur 8.32 (vedhæftet), hvor den krumme del er en cirkelbue. Målene er i meter. y x 20 20 50 60 Figur 8.32 Du skal bestemme cirkelbuens radius.

a) Du bestemme en ligning for cirkelbuen i det indlagte koordinatsystem

b)  Du skal bestemme længderne af de lodrette søjler, når afstanden

c) mellem dem overalt er den samme.

Forstår intet af disse, og bogen giver mig ikke noget svar, nogle der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: 19-09-2012 20-48-58.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af peter lind

Du kan se af figuren at centrum ligger på y aksen, så x koordinaten for centrum er 0. Sætter du det ind i cirklens ligning får du  x2+(y-y0)2 = r2. sætter du de givne punkter ind får du 2 ligninger i de 2 ubekendte y0 og r som du kan løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af mette48 (Slettet)

cirklen går gennem punkterne (-50,0), (0,20) og (50,0)

Fermelen for en cirkel er (x-x0)2 + (y-y0)2 =r2 hvor (x0,y0) er centrum

Du har rodet i opgaveteksten skriv den lige rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Benyt første formel i http://en.wikipedia.org/wiki/Circular_segment

Benyt derefter cirklens ligning.

Afstanden mellem hver søjle er 10.

Indsæt søjlernes x-værdi i forskriften og tag 40 - f(x)


Svar #4
19. september 2012 af Rex94 (Slettet)

#2


cirklen går gennem punkterne (-50,0), (0,20) og (50,0)

Fermelen for en cirkel er (x-x0)2 + (y-y0)2 =r2 hvor (x0,y0) er centrum

Du har rodet i opgaveteksten skriv den lige rigtigt.

 

Beklager, håber dette er bedre:
En bro er udformet som vist på figur 8.32 (vedhæftet), hvor den krumme del er en cirkelbue. Målene er i meter. Du skal bestemme cirkelbuens radius.

a) Du bestemme en ligning for cirkelbuen i det indlagte koordinatsystem

b)  Du skal bestemme længderne af de lodrette søjler, når afstanden

c) mellem dem overalt er den samme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Vi kan også se af figuren at y0 = 20-r

 

Så vi kan nå ned til 1 ligning:

x2+(y-(20-r))2 = r2

Indsæt blot eet af punkterne, og find r.


Skriv et svar til: Teknisk matematik opgave 240

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.