Matematik

At gøre prøve efter en ligning.

19. september 2012 af zerosugar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.
jeg håber på der er nogle der bille hjælpe mig reglen med at gøre prøve efter man har løst en ligning for at se om den er 100% rigtigt.

for eksempel.

7x - 2 = 8

7x - 2 + 2 = 8 + 2

7x = 10

7/7 = 7/10

x= 1, 4

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af leibniz (Slettet)

Der er ingen regel. Du indsætter bare det x, du har isoleret (fundet), ind på x's plads i det oprindelige regnestykke og ser, om det går op. Regnestykket, altså.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af YesMe (Slettet)

Man skriver fra tredje linje, at

7x = 10

7x/7 = 10/7

x = 10/7 = 1 3/7


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af peter lind

Du sætter x ind på venstre side: det giver 7*1,4-2 ≠ 8  Højre side er 8 så løsningen er forkert


Skriv et svar til: At gøre prøve efter en ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.