Matematik

HAR BRUG FOR HJÆLP!!!!!!!!!!!

21. september 2012 af Skoleelev02 - Niveau: B-niveau

håber inderligt at i kan hjælpe mig med det ! !

 

 

opgave 1) Bestem forskriften for det andengradspolynomium der har rødderne 6 og 9, og som i 2 har værdien 8

opgave 2 ) Notér hvad der gælder for andengradspolynomier med a>0, og for andengradspolynomier med a<0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Funktionen for et 2.gradspolynomium kan omskrives til faktorisering:

f(x)  = a(x-rod1)(x-rod2)   ,

dvs. vi har f(x) = a(x-6)(x-9) = ...........?

sæt (2,8) ind i denne og find a.

 

2) hvis a>0 vender grenene opad - dvs parablen er 'glad'.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2012 af Krabasken (Slettet)

y = a * (x-r1) * (x-r2)

a * (2 - 6) * (2 - 9) = 8

28a = 8  eller  a = 2/7
--------------------------
y = 2/7 * (x-6) * (x-9) =

2/7 * (x^2 - 15x + 54) =

2/7 * x^2 - 30/7 * x + 108/7

(Indsæt derefter x = 2 som prøve og tjek, at y bliver 8, således at grafen går gennem det ønskede punkt

Se vedhæftede skitse

Lav nogle fornuftige overskrifter på dine spørgsmål - så andre kan finde dem og ha' glæde af dem en anden gang !

;-)

Vedhæftet fil:1andengradsligning.PNG

Skriv et svar til: HAR BRUG FOR HJÆLP!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.