Matematik

Vinkel mellem vektorer

21. september 2012 af Nikgi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej vi er 4 drenge i en klasse som tidligere har lavet en opgave om beregning af vektorer.

opgave lød

Beregn vinklen mellem vektor a og vektor b

vektor a=5 over -3     b=2 over 4

 

Vi har alle fået det til forskellige resultater.

90 graver

109 grader 

126 grader

og 26 grader

 

En der evt kan komme med den rette løsing?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af mathon

 

      den spidse vinkel
      mellem vektorerne
                                        er   85,6º

       men beregningen giver

                                              94,4º


Svar #2
21. september 2012 af Nikgi (Slettet)

Hvordan har du regnet den?
og hvordan kan du sige hvad der er rigtigt og hvad som er beregnet? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2012 af mathon

               
                            V = cos-1[(ab ) / ( |a|·|b|)]


Skriv et svar til: Vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.