Matematik

Gåde.. (ligning)

21. september 2012 af vleranda10 (Slettet)

1. En far siger om sin 11-årige søn: Om 14 år er jeg dobbelt så gammel som min
søn”.
Hvor gammel er faderen nu?
      Vink: Kald faderens nuværende alder for x. Hvor gammel er han så om 14 år?
Hvor gammel er sønnen om 14 år? Opstil en ligning og bestem x.

Er totalt lost?

 

2. A(llan), B(ent), C(urt) og D(aniel) tager en taxa sammen, men de skal ikke lige

langt. De enes om, at Bent betaler 10 kroner mere end Allan, Curt 10 kroner
mere end Bent og Daniel 10 kroner mere end Curt.
De får en regning på 340 kroner.
Hvor meget betaler hver?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af YesMe (Slettet)

1)

Forholdet mellem far og sønnen om 14 år er 2. Det betyder, (far + 14)/(søn + 14) = 2

Man kan lade far = x, og søn = 11, så får man (x + 14)/(11 + 14) = 2, find x.

2)

se https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=605589


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2012 af mette48 (Slettet)

1. En far siger om sin 11-årige søn: Om 14 år er jeg dobbelt så gammel som min
søn”.
Hvor gammel er faderen nu?

Far er i dag x år og om 14 år er han x+14

sønnen er i dag 11 år og om 14 år er han 11+14=25

2*25=x+14  find x af ligningen

 

De enes om, at Bent betaler 10 kroner mere end Allan, Curt 10 kroner
mere end Bent og Daniel 10 kroner mere end Curt.
De får en regning på 340 kroner.

Allan betaler x

Bent betaler x+10

Curt betaler x+10 + 10

Daniel betaler x+20+10

læg det hele sammen og sæt det lig 340

 


Svar #3
22. september 2012 af vleranda10 (Slettet)

Tusinde tak skal i have! 


Skriv et svar til: Gåde.. (ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.