Matematik

1. kvadratsætning

22. september 2012 af hendedenfortabte (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Nogen der kan hjælpe mig med det matematiske bevis for 1. kvadratsætning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af Andreww (Slettet)

Det er ikke et bevis. Det er en udledning.

(a + b)2  = (a + b) · (a + b) = a2 + b2 + 2·a·b

Man omtaler leddet 2·a·b som det dobbelte produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2012 af placebo321 (Slettet)

Der gælder

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

Venstresiden kan skrives som produktet

(a+b)(a+b)

Dette kan udregnes ved at gange alle led i den ene parentes med alle led i den anden parentes,dvs.

a2 + ab + ab + b2

Dette kan skrives som

a2 + b2 + 2ab

Da udtrykket er identisk med højresiden i det øverste udtryk, har vi vist, at sætningen gælder. Der er blot tale om en simpel udregning.


Skriv et svar til: 1. kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.