Matematik

Matematik problem

22. september 2012 af dwag (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har lige et problem med en matematik opgave.

"Mens familien var i Paris, kørtes den sidste etape af Tour de France-verdens hårdeste cykelløb.

Den samlede vinder af "Touren" tilbagelagde de 4192 kilometer på 98 timer og 17 minutter. Hvad var vinderens gennemsnitshastighed?" Hvordan regner jeg det ud? Jeg ved det er 4192/98 timer og 17 minutter, men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af peter lind

Omregn de 98 timer og 17 minuter til timer


Svar #2
22. september 2012 af dwag (Slettet)

Hvordan gøre jeg det?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2012 af peter lind

Der går 60 min på 1 time så 17 min svarer til 17/60 timer


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2012 af mette48 (Slettet)

98 timer og 17 minutter er 98*60+17minutter=5897minutter

4192 km på 5897minutter = 4192/ 5897 km /min=

60*4192/ 5897 km /time =43 kr/h


Skriv et svar til: Matematik problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.