Matematik

ligning

22. september 2012 af line112 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej.

jeg har prøvet, at udregne disse ligninger, men det er ikke gået så godt jeg tror jeg. så det vil være dejligt, hvis nogen kunne kigge det igennem og forklarer mig mine fejl. 

Ligninger uden tekst:

1) 3/2 X - 1 = 1/2

    3/2X -1 +1 = 1/2 + 1

     3/2X  = 1 1/2

      X = 1 1/2  /  3/2

nu ved jeg ikke, hvordan jeg skal udregne dette division styk, så jeg kan finde x.

 

2) 2/3 x + 5 = 1/6

     2/3x + 5 - 5 = 1/6 - 5

      2/3x  = 1/6 - 5/1

      2/3x  =  -29/6

         x   =  -29/6  /   2/3 

nu ved jeg ikke, hvordan jeg skal udregne dette division styk, så jeg kan finde x. 

 

ligninger med tekst-opgaver:

A)En far siger om sin 11-årige søn: " Om 14 år er jeg dobbelt så gammel som min søn. "Hvor gammel er faderen nu? Kald faderens nuværende alder for x. Hvor gammel er faderen så om 14 år ? Hvor gammel er sønnen om 14 år? Opstil en ligning og bestem faderes alder, dvs. x

min udregning:

x = ( 11 + 4) * 2 

x = 50 år

x = 50 - 14 

x = 36 år

 

B) Hvis man ganger et tal med 4 og trækker 3 fra, får man samme resultat, som hvis man ganger med 3 og lægger 4 til. Kald tallet x, opstil en ligning og bestemt x.

min udregning:

x = (4-3) GANGE (3+4)

x = 1 gange 7

x = 7

 

På forhånd tak.

 

   


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af YesMe (Slettet)

1) 3/2x = 1/2 + 1

man skriver, at 1/2 + 1 = 3/2 på højre side. Dvs

3/2x = 3/2 . Nu kan du nemt finde x.

2) Benyt at, (a/b) / (c/d) = (ad)/(bc)

A) Resultaten er korrekt. Man skriver jo, at forholdet mellem faren og sønnen om 14 år er 2.

Altså (far + 14)/(søn + 14) = 2. Sæt sønnens alder ind, så kan man finde farens alder i den nuværende tid.

B) Korrekt. Lad x være et tal. x*4 - 3 = x*3 + 4, så løser man ligningen mht x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Du bør kunne se, at 11/2 = 3/2 .

2) Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.

A) er korrekt.

B) Din ligning er vist ikke korrekt opstillet, men den giver mærkværdigvis det korrekte resultat. Ligningen er

4x -3 = 3x + 4


Svar #3
22. september 2012 af line112 (Slettet)

1) forstår jeg stadig ikke

2 ) skal man forlænge ?

A) x= ((11+4) *2) - 14

     x= 50 - 14

      x = 36

 

b) 4x - 3 = 3x + 4 

     4x-3x = 4 + 3

      1x       =  7

       x         = 7/1

        x         = 7


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.