Matematik

Løsning uden cas Vektor i planen

23. september 2012 af Nikgi (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem i planen er der givet to vektorer

a (2t+1 over 6)   b=(1 over t+1)

Bestem tallet t, så de to vektorer er ortogonale.

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

To vektorer a og b er ortogonale, hvis ab = 0 . Løs derfor ligningen

ab = 0 , dvs

[2t+1 , 6] • [1 , t+1] = 0


Svar #2
23. september 2012 af Nikgi (Slettet)

når man ganger vektorene, er det så?
2+t*1 og 6*1+t?
Eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, man benytter udtrykket for skalarproduktet af to vektorer.

ab = [a1 , a2] • [b1 , b2] = a1·b1 + a2·b2


Skriv et svar til: Løsning uden cas Vektor i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.