Matematik

Hjælp til opgave med differentialligning!!

24. september 2012 af Flæskesteg2x (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer :)

Jeg sidder og laver matematikaflevering og kan ikke rigtig finde ud af opgave 14, den lyder således:

I en model for fiskearten kuller i Nordsøen er længden af en fisk en funktion af fiskens
alder, som tilfredsstiller differentialligningen:


dL/dt =k * (100- L)

hvor k er en konstant, L angiver fiskens længde målt i cm, og t angiver fiskens alder målt
i år.
Det oplyses, at til tidspunktet t = 0 er fiskens længde 0,4 cm, og til tidspunktet t =1 er
fiskens længde 11 cm.
a) Bestem L som funktion af t.


Længden af kuller fanget i Nordsøen er normalt mellem 40 cm og 60 cm.
b) Bestem aldersintervallet for kuller, der normalt fanges i Nordsøen.

jeg forstår det som, at man skal finde en løsning til differentialligningen, der går gennem 2 punkter, nemlig (0;0,4) og (1;11)

Er det rigtigt? Og hvordan kommer man videre? Jeg har kun prøvet at løse dem, hvor der kun har været 1 punkt.

Håber nogle vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af peter lind

Det er helt rigtigt opfattet. Du har her 2 konstanter, der skal bestemmes nemlig k og integrationskonstanten. Derfor har du brug for de 2 punkter


Svar #2
24. september 2012 af Flæskesteg2x (Slettet)

Hvordan skal man så løse den, når der er 2 punkter?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af peter lind

Du har y = f(t) .  Indsætter du det første pukt får du f(0) = 0,4


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med differentialligning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.