Matematik

ligning

24. september 2012 af ibber123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har ligningen :

x3-4x2+2x

har så fundet f '(x)=3x2-8x+2

 

hvordan regner jeg denne ud??? skulle gerne give -1 og 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af Snick (Slettet)

Du må gerne specificere opgaven lidt bedre

Mvh Snick


Svar #2
24. september 2012 af ibber123 (Slettet)

er igang med at skulle lave monotoniforhold - skal bare sætte ligning: 3x2-8x+2=0

 

mvh iben


Svar #3
24. september 2012 af ibber123 (Slettet)

okay - de skal ikke give -1 og 3 :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2012 af mathon

ekstrema kræver
                          f '(x) = 3x2 + (-8)x + 2 = 0

                          √(d) = √( (-8)2 - 4·3·2 ) = √(40) = 2√(10)

                                        -(-8) ± 2√(10)   4 ± √(10)
                                  x =  ---------------- =  ------------
                                                2·3                  3


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.