Matematik

2. gradsligninger

24. september 2012 af Apaas (Slettet)

Be om hjælp til disse:

w2+ 7 = 88

 

2x2– x = 0

 

½ (x – 3) (x + 2)= 4(x – 3) (6 + ½ x)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af mette48 (Slettet)

w2+ 7 = 88

træk 7 fra på begge sider

find kvadratroden ( husk ± )

2x2– x = 0

sæt x uden for parentes og brug 0-regelen

½ (x – 3) (x + 2)= 4(x – 3) (6 + ½ x)

Gang tallet ind i 1. parentes

gang parenteserne med hinanden

brug løsningsformelen


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2012 af mathon

 

                     2x2 - x = 0

                     2x•x - 2•(1/2)x = 0

                     2•x•(x - (1/2))                        brug nulreglen

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af mathon

 

                        ½ (x – 3) (x + 2)= 4(x – 3) (6 + ½x)           x = 3 er en indlysende løsning

for x≠3
haves              ½ (x + 2) = 4(6 + ½x)

                       (x + 2) = 8(6 + ½x)

                       x + 2 = (48 + 4x)

                       x + 2 = 48 + 4x

                       2 = 48 + 3x

                       -46 = 3x

                       x = -(46/3)  =  -151/3

løsning
                       x = -151/3   v   x = 3

                      
 


Skriv et svar til: 2. gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.