Matematik

Beregn afstanden mellem m og BC

25. september 2012 af rikke1501 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen! Jeg har problemer med denne opgave (se vedhæftet fil), jeg har indtil videre udregnet nedtil det sidste spørgsmål, her er mine udregninger håber i kan finde ud af dem:

For at finde de manglende sider i trekanten skal vi bruge Pythagoras:
solve((20.)^(2)=ch^(2)+4^(2),ch) ? ch=−19.5959 or ch=19.5959
19.6+4 ? 23.6
|CB|=23.6

ab=√(4^(2)+(4.)^(2)) ? ab=5.65685
|AB|=5.66

Nu har vi alle siderne så kan vi udregne de vinklerne vha. cosinus:
a=cos-1((((23.6)^(2)+20^(2)-(5.66)^(2))/(2*23.6*20))) ? a=11.5378
b=cos-1((((5.66)^(2)+20^(2)-(23.6)^(2))/(2*5.66*20))) ? b=123.49
c=cos-1((((5.66)^(2)+(23.6)^(2)-20^(2))/(2*5.66*23.6))) ? c=44.9725
Så det ser således ud:
∠A=11.54°
∠B=123.49°
∠C=44.97°

Arealet kan vi udregne ved at gange alle siderne sammen og dele det med 2:
((23.6*4)/(2)) ? 47.2
Så arealet er altså 47.2

For at finde afstanden mellem m og BC skal vi have delt figuren op i to lige store figure, det gør vi ved at dele arealet i to:
((47.2)/(2)) ? 23.6
 

Herfra kan jeg simpelthen ikke komme videre..

Vedhæftet fil: opgave med trekant.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2012 af peter lind

Tegn linjen ind på figuren. Kald m's skæring med AH for D, skæringen med AB for B1 og skæringen med AC for C1. Det giver to retvinklede trekanter AB1D  og AC1D. Du kender vinklerne i trekanten fra den forgående del. Kald længden af AD for x. I de 2 trekanter kan du finde DB1 og DC1 udtrykt ved x Arealet af de 2 to trekanter kan findes udtrykt ved x. Sæt det lig med 23,6 og du har en ligning i x.

Du kan også bruge at de 2 trekanter er ensvinklet med de 2 trekanter du har fået ved opdelingen.


Svar #2
25. september 2012 af rikke1501 (Slettet)

Okay tusind tak! Jeg prøver at se om jeg kan finde ud af det ;-)


Skriv et svar til: Beregn afstanden mellem m og BC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.