Fysik
Opgaver om energi
13. september 2005 af
Frk. JB (Slettet)
Hjælp til fysikopgave?!
Skivebremserne i en bil, der vejer 1500 kg, består af 20 kg jern. Bilen kører 80 km/t, da føreren får øje på en forhindring og bremser helt op.
A. Beregn bilens kinetiske energi før opbremsningen. (Formel: Ekin= ½*m*v^2)
Al energien ved gnidningen omdannes til varmeenergi i bremserne.
B. Beregn bremsernes temperatursvigning.
Antag at 35 % af energien afgives til omgivelserne.
C. Hvor meget stiger bremsernes temperatur nu?
Skivebremserne i en bil, der vejer 1500 kg, består af 20 kg jern. Bilen kører 80 km/t, da føreren får øje på en forhindring og bremser helt op.
A. Beregn bilens kinetiske energi før opbremsningen. (Formel: Ekin= ½*m*v^2)
Al energien ved gnidningen omdannes til varmeenergi i bremserne.
B. Beregn bremsernes temperatursvigning.
Antag at 35 % af energien afgives til omgivelserne.
C. Hvor meget stiger bremsernes temperatur nu?
Svar #1
13. september 2005 af andoando (Slettet)
m=1500kg v=80km/t
a:Ekin =½*m*v^2 <=>
Ekin=½*1500kg*80km/t^2=9.600.000Jule =
9600Kj
kan ikke huske det andet.. men her var det bare at indsætte... ikke så svært;)
a:Ekin =½*m*v^2 <=>
Ekin=½*1500kg*80km/t^2=9.600.000Jule =
9600Kj
kan ikke huske det andet.. men her var det bare at indsætte... ikke så svært;)
Svar #2
13. september 2005 af LanioX (Slettet)
I spørgsmål b, skal du bruge at Ekin = Q og så huske din varmelære, Q = m*c*dT (hvor dT er temperaturtilvæksten). Så er det bare at isolere dT.
I c er det noget af det samme, her er Q = (1-0,35)Ekin, da 35% af energien forsvinder til omgivelserne.
I c er det noget af det samme, her er Q = (1-0,35)Ekin, da 35% af energien forsvinder til omgivelserne.
Skriv et svar til: Opgaver om energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
