Matematik

2. grads ligninger.

25. september 2012 af Apaas (Slettet)

Jeg har styr på at løse ligninger ud fra diskriminanten: D= b2-4*a*c

Men når ligningerne bliver mindre og ser ud som følgende, mister jeg overblikket, da jeg ikke længere kan bestemme a,b og c.

 

y2+16 = 8y

 

&

y+16= 225

            y

 

og denne står jeg helt af ved, når ledene bliver flyttet over på den anden sde

 

3s=2s2 +1

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

hvis der stod x^(2)+16=8x, så kan nulpunkterne findes vha. din metode

Heraf kan du opstille det som en 2.gradsligning

 

------

hvis der stod x+16=225, så er det ikke en andengradsligning.

 

------

hvis der stod 3x=2x^(2)+1, så kan nulpunkterne findes vha. din metode

Heraf kan du opstille det som en 2.gradsligning


Svar #2
25. september 2012 af Apaas (Slettet)

vil du uddybe dine svar til 1 og 3? hvordan  gør jeg i praksis


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

1) x^(2)+16=8x <=>x^(2)-8*x+16=0

Heraf kan du finde diskriminanten, som du sagde, at du godt kunne.

Derefter ser du om diskrimanten er større end, mindre end eller lig med nul.

Derefter kan du finde løsning(er) til 2.gradspolynomiet.

3) 3x=2x^(2)+1. Her skal du sætte ligningen på formen som i 1) og bruge samme metode.

 
:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

I ligningen

y + 16 = 225/y

ganger man med y på hver side:

y2 + 16y -225 = 0

I ligningen

3s = 2s2 + 1

samler man alle led på den ene side:

2s2 -3s +1 = 0


Skriv et svar til: 2. grads ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.