Matematik

funktion - andegrads

25. september 2012 af bamsea (Slettet) - Niveau: B-niveau

ER DEN RIGTIG??

Funktionen f(x) = 3x2- 6x +5

 

1) Bestem en ligning for den tangent der har røringspunkt i (2,f(2)).

jeg har lavet: 

f(x) = 3x2- 6x +5

f'(x) = 3*2x - 6

- beregning af y

f(y) = 3*22- (6*2) + 5 = 5            P=(2,5)

- beregning af a

y = ax + b --> 5= a*2
                        5/2 = a

- beregning af b
y= ax+ b --> 5 = 5/2 *2 + b
                      0 = b

 

y=5/2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den fundne tangentligning er ikke korrekt.

Man skal beregne f(2) og f '(2) :

f(2) = 5 , f '(2) = 6·2 - 6 = 6 .

Tangentligning:

y = f '(2) · (x - 2) + f(2) = 6·(x - 2) + 5 = 6x  - 7


Skriv et svar til: funktion - andegrads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.