Matematik

Lineær funktion f(x)=a ??

26. september 2012 af Mullex (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg er i gang med en matematikrapport om lineære funktioner, sammen med en fra min klasse. I teoriafsnittet skal vi besvare to spørgsmål omkring f(x)=a, og vi er ret i tvivl om hvordan grafen for den funktion ser ud. Umiddelbart ville jeg sige, at den ligger parallelt med x-aksen, men i en matematikbog vi har lånt står der, at en graf der ligger parallelt med x-aksen har funktionen y=b. 

I teoriafsnittet skal vi svare på følgende om f(x)=a:

1. Hvordan beregner man funktionsværdier og hvordan løser man ligninger af typen f(x)=a?

2.Hvordan aflæser man funktionsværdier på en graf og hvordan løser man ligninger af typen f(x)=a vha. en graf?

Håber der er nogle der kan forklare/hjælpe med ovenstående.
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for funktionen y = f(x) = b er helt korrekt en ret linie, der er parallel med x-aksen. Den har hældningskoefficient a = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2012 af peter lind

Der er altså forskel på om funktionen hedder f(x) = a og om du skal løse ligningen f(x) = a.

Den første har som graf en linje, der er parallel med y aksen. Den anden løser man ved at gå ind på x aksen ved x = a og aflæser den tilsvarende y værdi på grafen


Svar #3
26. september 2012 af Mullex (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Lineær funktion f(x)=a ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.