Matematik

Ligning

26. september 2012 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej :)

 

Nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg regner denne ligning ud ?

12y+20=9y-10


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af antom (Slettet)

Hej.

Isolér alle y på den ene side og tal på den anden side af lighedstegn. Hold y positiv :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2012 af mathon

 

                                12y + 20 = 9y - 10

                                3y = -30

                                 y = -10


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

du isolerer y på venstresiden og tallene på højresiden.

12y+20=9y-10 <=> 12y-9y=-10-20

tag den der fra :)


Svar #4
26. september 2012 af lp4654 (Slettet)

Mang tak for hjælpen, :)


Svar #5
26. september 2012 af lp4654 (Slettet)

Kan stadig ikke få det til at gå op ://


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#5: 3y=-30

Du dividerer med 3 på begge sider:

3y/3 =-30/3 <=> y=-10

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.