Matematik

Løs af ligning i hånden

26. september 2012 af dops (Slettet)

Skal løse denne ligning med henhold til r.

0 = 4π*r-(4/r2)

Kan ikke helt komme igang med den, nogle der kan give et hint?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af YesMe (Slettet)

4π·r = 4/r2

Kom så i sving.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2012 af nielsenHTX

gang med r2     , r≠0

læg 4 til

divider med 4π

tag kubikroden

 


Svar #3
26. september 2012 af dops (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker med mg selv om hvad ligningen bliver hvis jeg ganger med r2på begge sider?

0 = 4π*r-(4/r2) *r2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2012 af nielsenHTX

#3

0 = 4π*r-(4/r2)  ⇔ der ganges med r2≠0

0=4πr3-4 ⇔  læs så #2 igen


Svar #5
26. september 2012 af dops (Slettet)

Mange tak for hjælpen allesammen, har fået det rigtigt nu. Mange tak !


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2012 af nielsenHTX

#5 du taster forkert ind på din lommeregner da    (hvad er 4/4 ?? )

3√(4/([π])=3√(1/π) ≈0.6828   du mangler nok [] og har altså udregnet √(π) ≈1.4646     

der blev rettet i #5 efter dette indlæg. men godt du også selv fandt ud af det


Skriv et svar til: Løs af ligning i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.