Fysik

Hældningskoefficient - Joules lov

27. september 2012 af drives (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,


Jeg er i gang med at skrive en rapport om joules lov, ud fra et forsøg. Hvor man opvarmer vandet, ved at variere 2 forskellige ting i to forsøg (Altså et i hvert)
Jeg har nu lavet en (Temp , I2/A2) – graf, hvor jeg har indlagt tendens linje osv, hvor ligningen for tendenslinjen er y = 1,6307x + 18,702 og R² = 0,9949.


Nu vil jeg gerne udregne den teoretiske hældningskoefficient, men hvilken formel skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...Man ved, at: P=U·I, U=R·I

...Derfor: P=R·I·I=R·I2

...Man ved, at: E=P·Δt

...Derfor: E=R·I2·Δt. Dette er Joules lov

...Prøv at lave en graf, hvor du har Δt ud af y-aksen og I2 ud af x-aksen. Dette skulle gerne give en lineær funktion. Hvis det giver en lineær funktion, så har du vist, at sammenhængen gælder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af mathon

 

        Joules Lov

                                       E = R•I2•t = m•c•ΔT

                                       I2 =  [ (m•c)/R ] • ΔT/t 

                                     

                                     


Svar #3
27. september 2012 af drives (Slettet)

Digit:

Jeg har lavet en graf hvor Δt er ud af y-aksen og I2 ud af x-aksen, fejl fra min side at skrive forkert.

Skal jeg så bare sige Δt/ΔI2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2012 af mathon

#2


 

        Joules Lov

                                       E = R•I2•t = m•c•ΔT

                                      ΔT = (R/(m•c)) • I2•t

                                      ΔT/t = (R/(m•c)) • I2

                                      ΔT/t = k • I2

                                     

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...#3 du burde kunne aflæse hældningen ud fra den lineære funktion.

...En lineær funktion af typen y=ax+b har hældningen a.


Svar #6
27. september 2012 af drives (Slettet)

#5 Tror du måske har misforstået mit spørgsmål.. 

Excel har lavet den linærefunktion for linjen, som er lavet udfra vores forsøgsresultater. Jeg ønsker som sagt den teoretiske, og derfor en formel til at udregne denne.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2012 af 1mitstudie (Slettet)

Bare jeg havde fået en uddannelse ,,, jeg forstår ikke spørsmålet overhovedet ,,, det er en fulstændig liniær funktion.En teoretisk forklaring på hvor for 10 gange så meget som 1 lige netop er 10 ???? ikke forstået.

 


Skriv et svar til: Hældningskoefficient - Joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.