Matematik

matematik

28. september 2012 af ChristinaNienie (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvad er resultatet på denne ligningen. Jeg har prøvet men kan ikke finde løsningen.

5x2-5xy-3y2-3xy?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af kkppoo (Slettet)

Skal den reduceres, eller vil du finde værdien for x og y?


Svar #2
28. september 2012 af ChristinaNienie (Slettet)

den skal reduceres :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2012 af kkppoo (Slettet)

5x^2-3y^2-8xy............


Svar #4
28. september 2012 af ChristinaNienie (Slettet)

Hvad betyder disse trekanter?

Så har jeg lige brug for hjælp til to andre regnestykker, det er også redusering:

12x+18y

12x-8y (det er en brøk)

og

(x-y)2 - y2

2x

 

ps. det er brøkker der skal reduceres.

 

tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2012 af mathon

 

                      12x+18y           6•2x + 6•3y          6(2x+3y)         3(2x+3y)
                      -------------  =   ----------------   =   -------------   =  -------------
                        12x-8y            4•3x - 4•2y           4(3x-2y)           2(3x-2y)

 


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.