Matematik

find t værdien (vektorfunktion)

29. september 2012 af Ibo199 (Slettet)

Hej 

jeg har svært ved at se hvordan denne opgave skal løses (vedhæftet fil med opgaven):

d) Bestem de værdier af t, hvor stedvektoren og tangentvektoren er vinkelrette på hinanden.

håber der er nogen det kan hjælpe.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tangentvektoren er v(t) = r'(t) . Løs derfor ligningen

r(t) • r'(t) = 0 .


Svar #2
29. september 2012 af Ibo199 (Slettet)

dvs. at vi tager først og ganger den ikke differentierede x funktion med den differentierede x funktion og derefter det samme med y funktionen? 

(0,5 + cos(t)) *(-sin(t))=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ikke helt. Man skal beregne skalarproduktet af vektoren r(t) med vektoren r'(t) og sætte dette lig med 0. Derved fremkommer en ligning i t.

r(t) = [0,5+cos(t) , sin(t) + cos(t)] , t ∈ [0;2π]

r'(t) = ...


Svar #4
29. september 2012 af Ibo199 (Slettet)

men her får jeg kun en t værdi, er det fordi jeg skal sætte den fundne t værdi i r(t) og r'(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal bestemme den eller de værdier af parameteren t, hvor det gælder at vektorerne r(t) og r'(t) står vinkelret på hinanden. Man kan tænke pparameteren t som værende tiden.


Skriv et svar til: find t værdien (vektorfunktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.