Matematik

Løs ligningen

30. september 2012 af Ø,P (Slettet) - Niveau: B-niveau

56m2=3x*x+4m*(x/2)
håber der er nogen som bare kan det der med ligninger.
på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af SuneChr

Løses m.h.t. x  så må det være

3x2 + 2mx - 56m2 = 0

d = (2m)2 - 4·3·(- 56m2)   kan reduceres

x = (- 2m ± √ d ) / (2·3)


Svar #2
30. september 2012 af Ø,P (Slettet)

tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Hvis du mener meter når du skriver m så:

56 = 3x2+4(x/2)

3x2 + 2x -56 = 0

så løs det som en andengradsligning


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2012 af SuneChr

# 0

Normalt skrives enhederne ikke ind i ligningen, når det er klart, hvad enhederne er, og de korresponderer med hinanden.

Du skal da holde dig til # 3´udlægning, hvis du med m og m2 mener henholdsvis meter og kvadratmeter.

 


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.