Matematik

Hjælp til en opgave

30. september 2012 af BrokenGirl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg sidder med en opgave som jeg ikke helt rigtigt kan løse.

En krage sidder 8 m oppe i et træ, da den får øje på noget spiseligt på jorden. Kragen flyver ned til det, og dens flugt gennem luften danner en vinkel på 20 grader med vandret jf. figuren. Hvor langt fløj kragen?

Jeg vil virkelig gerne have en forklaring på hvordan jeg selv løser opgaven, undgå venligst at skrive facit, da jeg selv vil bruge hoved :)

 

Fortsat god eftermiddag :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

SÅ du skal finde størrelsen af hypotenusen i en ret trekant,

du skal bruge sin eller cos

Her er det nok sin, jeg har ikke figuren med siden du kender en vinkel og den modstående katete forestiller jeg mig:

sin(20deg) = h/x

hvor h er højden og x er den du er ude efter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2012 af peter lind

Tegn en retvinklet trekant, der indeholder træet som den ene katete og kragens flyvetur som hypotenusen. Brug kendte formler for retvinklede trekanter for at finde hypotenusen


Svar #3
30. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

#2:

Har brugt pythagoras: c2 = a2 + b2

c2 = 8+ 202

c= 64 + 400

c2= 464

c2= kvadratroden af 464 som er: 21.54 

Problemet er bare at det ikke er det samme tal som står i facit


Svar #4
30. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

Tak for hjælpen (begge) Har fundet ud af det nu, skulle bare sige:   8 : sin (20)


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.