Matematik

MATEMATIK HJÆLP!

30. september 2012 af Masood5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Funktionerne f og g er givet ved f(x)=3,1*1,45x og g(x)=3,2x+1,7
Bestem koordinaterne til alle skæringspunkter mellem funktionernes grafer, 2 decimaler.
Har bestemt det:(4,36;15,64) og (0,75;4,09)
 

Det andet spørgsmål som jeg ikke kan svare på:

Bestem desuden det x, 0≤x≤4,5, for hvilket det gælder, at den lodrette afstand mellem graferne er størst, 2 decimaler.

Hvordan finder man den største lodrette afstand mellem graferne?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af peter lind

´Skal der ikke stå et + tegn i definitionen af f(x) ?Du skal finde maksimum af |f(x)-g(x)|  da det er en lineær funktion vil det ske for enten x=0 eller x=4,5


Svar #2
30. september 2012 af Masood5 (Slettet)

Sorry lind, men f(x)=3,1*1,45x så det en eksponentiel udvikling, og g(x)=3,2x + 1,7 det en lineær..


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2012 af peter lind

Så må du ud over at se på værdierne ved grænsen se efter lokale maksima og minima for f(x)-g(x)  i intervallet


Svar #4
30. september 2012 af Masood5 (Slettet)

Okay, for den nye graf f(x)-g(x) har jeg fundet minimum til at være (2.75,-1.89). Men jeg forstår virkeligt ikke sammenhængen i denne opgave, derfor er jeg i tvivl i hvad jeg skal søge efter som svar..


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2012 af peter lind

så er de mulige største afstande |f(0)-g(0)|, |f(2,75)-g(2,75)| eller |f(4,5)-g(4,5)|

Lav evt. en graf


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.